Reserveren
Bistrot Neuf Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam 0031 (0) 20 400 32 10

TableBooking
  BeaujolaisNouveau

  Woensdag 14 november
  Traditioneel wordt op de derde donderdag in november de Beaujolais Nouveau gepresenteerd. Deze primeur is wijn van de eerste persing, met veel fruit, vaak nog wat schraal bij de eerste slok maar in de afdronk kan al wel de kwaliteit van dat jaar en het huis worden herkend.

  De Beaujolais wordt gemaakt van het druivenras “Gamay Noir”. Meer dan 90% van alle Beaujolaiswijnen wordt door middel van de zogenoemde koolzuurgasvergisting (maceration carbonique) gemaakt. Doordat er hierbij geen zuurstof aan te pas komt, behoudt de wijn zijn fruitigheid.

  De Beaujolais Niveau is ontstaan in de jaren 60, als een slimme marketingzet in de wijnwereld. Tot op de dag van vandaag is het ieder jaar wereldwijd een groot feest. In de nacht na het vrijgeven van de wijn vertrekken talloze vrachtwagens en auto’s luid toeterend vanaf de kelders in de Beaujolais om de wijn op tijd te kunnen presenteren. ‘S ochtendsvroeg stijgen tientallen vrachtvliegtuigen op naar Japan, Canada en de VS om daar ook de Beaujolais-gekte over te brengen.

  Ben je benieuwd naar de Beaujolais Nouveau van dit jaar? Kom dan woensdag 14 november langs Bistrot Neuf. Om precies 21:09 uur presenteren wij de nieuwe Beaujolais, met een heerlijk bijpassend hapje. Niet alleen proeven, maar gelijk lekker eten? Reserveer hier je tafel.

  bistrot neuf beaujolais niveau primeur

  Oktoberfest Bistrot Neuf

  Alsacer-Oktoberfestbij Bistrot Neuf

  28 t/m 31 oktober
  Alsacer-Oktoberfest bij Bistrot Neuf!

  Het Oktoberfest in Duitsland is het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het huwelijksfeest van de toenmalige kroonprins Lodewijk en prinses Theresia in 1810 was de aanleiding van dit “zuipfestijn”.

  Wij doen het bij Bistrot Neuf dunnetjes na, maar dan net een beetje anders, met de Franse slag. Van 28 t/m 31 oktober serveren wij, naast onze gewone kaart, op traditionele wijze varkensschenkels met zuurkool. Of zoals onze Oosterburen het noemen: Eisbein.

  Om het Oktoberfest in ere te houden, rijden we naar Düsseldorf om het populairste biersoort van de stad te halen: Altbier. Het wordt al eeuwenlang gebrouwen en gedronken in Düsseldorf, en de rest van het Rijnland. Maar natuurlijk zou Neuf, Neuf niet zijn als wij het glas bier liever inruilen voor een mooi glas wijn. Daarom hebben wij speciaal voor deze gelegenheid heerlijke Alsacer-wijnen open staan. Ganz toll oder?

  Reserveer hier jouw Eisbein.


  WijnSpijs-wandelingmet Bistrot Neuf!

  Zondag 14 oktober
  De WijnSpijs Wandeling is een culinaire wandeling op zondagmiddag 14 oktober en Bistrot Neuf doet mee! Van 12:00 uur tot 17:00 uur ontdek je de leukste restaurants van Amsterdam. Elk restaurant serveert een signature dish met een bijpassend glaasje wijn. Lekker genieten, bijkletsen, inspiratie op doen en een frisse neus halen met je eigen gezelschap en in je eigen tempo – dat is de WijnSpijs Wandeling.

  14 oktober is Amsterdam aan de beurt en dit keer zijn de haarlemmerstraat en het gebied rond het IJ het decor voor het leukste culinaire uitje op de zondagmiddag. Hierin mag Bistrot Neuf natuurlijk niet ontbreken. 

  Lijkt het jou leuk om het happen en stappen te combineren met de leukste buurt van Amsterdam? Schrijf je dan snel in voor de WijnSpijs Wandeling via https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/amsterdam/

  Event WijnSpijs Wandeling PHOTO

  Bistrot Neuf Event Birthday September

  AnniversaireBistrot Neuf

  September 9

  We behalen dit jaar de magische leeftijd van 9 jaar en dat laten we natuurlijk niet stilletjes voorbijgaan. Het weekend van 8 en 9 september staat daarom in het teken van feest!

  We hebben een heerlijk menu voor u samengesteld en de wijnkeuze is -zoals altijd- reuze om de avond compleet te maken. Een Gypsy Jazzband zorgt voor live muzikaal vermaak en u krijgt een blijvende herinnering aan Neuf mee de deur uit.

  Voor slechts €59,50 geniet u van al onze klassiekers en een heerlijk glas bubbels bij aankomst. Vier jij dit feestje met ons mee?

  Tijden:

  • Zaterdagavond aanvang 18:00 – 19:00 uur
  • Zondagmiddag aanvang 13:00 – 14:00 uur

  (Let op: zondagavond na 20:00 uur is Neuf gesloten voor een besloten feest)

  Reserveren kan via www.bistrotneuf.nl of bel naar 020-4003210


  BacchusWijnfestival

  BACCHUS WIJNFESTIVAL

  Een goed glas wijn is lekker, maar in combinatie met het onvervalste festivalgevoel is het natuurlijk nog veel beter. Voor het vijfde jaar op rij wordt het Amsterdamse Bos omgetoverd tot een waar wijn-walhalla. Veel wijnmakers en inkopers zullen hier hun beste wijnen presenteren. Daarnaast wordt er passend eten geserveerd, zullen er bands en dj’s zorgen voor muzikaal vermaak en zijn er ook genoeg activiteiten voor jong en oud.

  Chabrol Wines is deelnemer vanaf jaar 1 en dit jaar is ook Bistrot Neuf van de partij. Wij gaan een stukje Frankrijk creëren met oesters, escargots in heel veel knoflookboter en stokbrood. De Franse chansons vliegen je om de oren en er is ook ruimte voor een ouderwets potje jeu de bouls. Dus, a bientôt?

  Kom het weekend vieren op 8, 9, 10 of 15, 16 en 17 juni op Bacchus Wijnfestival. Kaarten zijn verkrijgbaar bij onze buren Chabrol Wines.
  http://www.bacchuswijnfestival.nl/
  http://www.bacchuswijnfestival.nl/bistrot-neuf/
  http://www.bacchuswijnfestival.nl/chabrolwines/

  BACCHUS-WIJNFESTIVAL

  Riesling Weeks 2018

  RieslingWeken

  RIESLINGWEEKS

  Voor de achtste keer organiseren restauranteigenaren en wijnhandelaren samen met het informatiebureau voor Duitse wijn, de Rieslingweeks. Riesling is een van de beste witte druiven ter wereld. Deze druif is veelzijdig en perfect voor absolute kwaliteitswijnen. Het is daarom zeker terecht dat Riesling ook wel de ‘koning van de witte druiven’ wordt genoemd.  Van 1 tot en met 17 juni staat de Riesling centraal in veel restaurants en wijnwinkels. Tijd voor een (hernieuwde) kennismaking dus!

  In deelnemende restaurants kunt u genieten van een fantastisch 3-gangenmenu incl. bijpassende Riesling-wijnen voor slechts € 45, -. Bistrot Neuf biedt trouwens deze week ook 10 prachtige Riesling-wijnen per glas aan… Proeven dus!

  Ons eigen Riesling-menu met bijpassende wijnen kan worden bekeken op https://www.heerlijk.nl/riesling/detail/fijnste-franse-restaurant-van-nederland-2017/1024

  Reserveringen kunnen worden gemaakt via www.heerlijk.nl/rieslingweeks


  WijnbarChabrol

  ZANDVOORT

  Chabrol is deze zomer ook aan de kust te vinden. In de nieuwe strandtent Barefoot Cottage in Zandvoort (tent 8) heeft Chabrol een klein paviljoen waar je de gehele zomer van onze wijnen kan genieten. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het wijnpaviljoen geopend. Op de andere dagen wordt de wijn bij Barefoot zelf geserveerd.


   

  Past Events

  Winter Fair”: an event organized with the entire Haarlemmerstraat, no cars or bikes allowed this day and many entrepreneurs put a market stall out to offer their products on the street.
  https://www.facebook.com/events/306076776576808/

  “Neuf komt uit zn Oeuf and Food Fair”: an event based on Neuf’s 8th “Birthday”, We offer a special menu with our signature dishes en live French Jazz music is played in the restaurant.
  https://www.facebook.com/events/348496672251432/