Reserveren
Bistrot Neuf Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam 0031 (0) 20 400 32 10

TableBooking








    Bistrot Neuf in de media

    Okidobv.nl

    Bistrot Neuf op de Haarlemmerstraat 9 staat voor eerlijk en herkenbaar lekker Frans eten. Gezellig en ongecompliceerd tafelen met als basis wijn. In andere landen is deze formule heel bekend en succesvol zoals in Italië met zijn Trattoria/enoteca, Spanje met de beroemde Tapas en uiteraard de Franse bistrot bar-a-vin. In België wordt het een taverne genoemd en in Nederland staat een bistrot bekend als eetcafé, een eenvoudige eetgelegenheid die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg. Lees meer: http://www.okidobv.nl/portfolio/bistrot-neuf/


    Bedandbreakfastnieuws

    Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

    Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde.

    Bistrot Neuf is ontstaan uit de wens van eigenaar Rex Neve om goed en warm Frans te kunnen lunchen en dineren in Amsterdam. Genieten van goede escargots, hommard, côte de boeuf en huisgemaakte pâtes zoals hij dat tijdens al zijn wijnreizen in Frankrijk graag deed. Dit kon nog volgens Neve nog niet voldoende in de hoofdstad. Dat de vakjury de waardering geeft zelfs landelijk een baken te zijn van goed Frans eten, fijne service en mooie wijn is een ontzettend mooie beloning voor de jaren inzet van het hardwerkende team van ‘Neuf’. Chefs Pascal Tooms en Thijmen Veerman zijn trots dat ze, naast dat ze voor de vierde keer op rij beloond worden met een Bib Gourmand, ook deze prijs uit handen van vakgenoten mogen ontvangen. Lees meer: https://www.bedandbreakfastnieuws.nl/het-fijnstefranse-restaurant-van-nederland-bistrot-neuf-amsterdam


    parool.nl

    Een buffet met zowat de hele Franse én Italiaanse keuken

    SchuimHans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de uitreiking Het Italië Magazine Restaurant van het Jaar en Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland.

    DOOR: HANS VAN DER BEEK 19 SEPTEMBER 2017, 10:45
    Roberto Payer is speciaal teruggekomen uit Italië; hij was in zijn huis en ook in Venetië. Daar at hij in een restaurant waar een kleine carpaccio 55 euro kostte en een grote 95 euro.

    Ook uitgever Eugen van de Pas kwam speciaal terug, hij uit Zuid-Frankrijk waar hij jaarlijks het huis huurt van Herman Krikhaar, de overleden galeriehouder die Picasso naar Nederland haalde.
    Lees meer: https://www.parool.nl/stadsgids/een-buffet-met-zowat-de-hele-franse-en-italiaanse-keuken~a4517316


    ENTREEMAGAZINE

    FIJNSTE RESTAURANT VAN NL: BISTROT NEUF
    DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2017
    Afgelopen week werd de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2017 uitgereikt. De winnaar van dit jaar is Bistrot Neuf. De jury gaat elk jaar op zoek naar bijzondere adressen waar je je even in Frankrijk waant. Het thema is dit jaar: Franse brasserie.

    De Franse ambassadeur, Philippe Lalliot, reikte de prijs uit aan Rex Neve, eigenaar van restaurant Bistrot Neuf. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het rapport: “De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt.” Lees meer: http://www.entreemagazine.nl/nieuws/bedrijven/fijnste-restaurant-van-nl-bistrot-neuf29673


    catch52

    Ook lunchen doe je bij Bistrot Neuf
    Bistrot Neuf Amsterdam restaurant lunch
    Hallo deur, mogen we even bij je in huis vallen? Je kunt namelijk ook lunchen bij Bistrot Neuf! Deze Amsterdamse legende ‘sinds 2009’ is niet alleen een heerlijke plek voor een avond Franse klassiekers tijdens datenight of een legendarische avond met vrienden of familie. Daar kwamen wij onlangs achter en vonden wij dus ontzettend goed nieuws. Want dat maakt het leven rond de Haarlemmerstraat rond lunchtijd net weer even een slag leuker en lekkerder.

    Bistrot Neuf Amsterdam restaurant lunch brood

    Onze tip: de Brioche Neuf! Staat niet op de lunchkaart, maar als je het heeeeeel lief vraagt, dan bereiden ze hem met liefde voor je. Op deze bol geen ordinaire hamburger, maar een romige, witte bol met kreeftenmayonaise, truffel, gebakken eendenlever en rode-uiencompôte… En damn (excusez-moi le mot), wat is dat een geweldige combinatie. Geen fan van briochebrood (of vooruit, de eendenlever, al kunnen we ons dat bijna niet voorstellen)? No worries, want ze hebben nog meer dan voldoende andere lunch specials. Steak tartare bijvoorbeeld, of eitjes ‘en cocotte’, met eekhoorntjesbrood en Reblochon. Lees meer: http://www.catch52.nl/bistrot-neuf-amsterdam-lunch/


    culy

    Bistrot Neuf is een leuke Franse bistro met een echte traditionele Franse kaart (paté, slakken en bouillabaisse), goede wijnen en een knusse locatie. Je kunt voor een menu gaan, maar ook á la carte bestellen mondt uit op niets dan goeds. Onze tip: ga voor de oesters en een mooi glas champagne.

    Vooral in het weekend is het hier razend druk, dus van tevoren reserveren is zeker aan te raden. Lees meer: https://www.culy.nl/hotspot-2/bistrot-neuf/


    topspots

    Harold Hamersma over Bistrot Neuf:
    Een verademing tussen alle restaurants waar schuim, crunches en ‘structuren van’ de kookkunst met een grote K proberen te verdoezelen. Klassieke bereidingen van onvervalste bistrogerechten door een kok die zijn vak erg goed verstaat. Buurman en broer wijnhandel Chabrol verzorgt de invulling van de wijnkaart. Eentje die – het zal niemand verbazen – gedomineerd wordt door de wijnlanden uit de oude wereld. ‘Neem vooral de brioche met eendenlever’, werd er vooraf al gesouffleerd. Gaan we doen. Maar eerst een paté uit eigen keuken, geflankeerd door zelf gekarameliseerde zilveruitjes. Trots annonceert de chef dat laatste. De ultieme vorm van slow food dient zich vervolgens aan: Franse wijngaardslakken. ‘We hebben alle soorten geproefd maar deze zijn het geworden’ luidt de toelichting van een jonge gastheer die een ouderwetse opleiding heeft genoten in het Waldorf Astoria in New York en The Four Seasons en restaurant Le Pont de la Tour in Londen. Niet veel later serveert hij een van de beste bouillabaisses die we sinds lang (ooit?) hebben genoten. En dan is daar de eendenlever die ons tijdelijk het zwijgen oplegt. Praten met volle mond is niet netjes. Ook niet in een bistro. Gemiddelde menuprijs: € 33. Lees meer: https://topspots.com/nl-nl/venue/nl/amsterdam/bistrot-neuf


    hetpatronaat.blogspot.co.uk

    Op de vorige editie van het Patronaat vloeide de wijn zo rijkelijk, dat ik vrijwel de hele avond vergeten ben. Professioneel? Nee. Gezellig? Welzeker. Het was mijn laatste avondje uit als kinderloze James. Het vaderschap stond voor de deur, dus probeerde ik diezelfde deur met lege wijnflessen te barricaderen. Puur uit angst. Het begon allemaal op een bankje in de Haarlemmerstraat, alwaar ons geleerd werd om wijn te drinken. Normaliter heb ik nogal een broertje dood aan wijn en niet vanwege de smaak, maar vanwege het toneelspel. Dat geruik in glazen, dat gegorgel, dat gelul over houterige nasmaken, ik vind het maar dikdoenerij. Wijn is lekker of niet lekker, net als alle andere alcoholische dranken, maar je ziet mij niet mijn neus in een glas Bacardi duwen en een extatisch gezicht trekken alsof ik de kut van een regenboog ruik. Wijn drinken is acteren en ik ben Ferri Somogyi niet. Desondanks heb ik genoten van alle wijnen, zelfs zo erg, dat ik vergeten ben wat ik heb gegeten in het knusse Bistrot Neuf. Kom op James, focus! Je bent vader verdomme! Lees meer: http://hetpatronaat.blogspot.co.uk/2013/09/bistrot-neuf.html


    Missethoreca

    Bistrot Neuf compleet overdonderd door Bib Gourmand
    restaurant

    De Bib Gourmands 2014 die maandag 4 november werden uitgedeeld, kwamen ook bij het Amsterdamse Bistrot Neuf binnen als een complete verrassing. Een zeer welkome, dat dan weer wel, aldus mede-eigenaar Robert Peppelenbos.

    Bistrot Neuf compleet overdonderd door Bib Gourmand
    ‘Dit is echt fijn voor het team’, aldus mede-eigenaar Peppelenbos. ‘Een kroon op het werk, en dat was niet makkelijk. Zeker niet in de divisie waarin wij werken, betaalbaar zonder liflafjes.’

    Precies goed
    Bistrot Neuf is geen onbekende op de burelen van Michelin. Vorig jaar kreeg het Amsterdamse restaurant al haar tweede bestekje. ‘En nu dan een Bib Gourmand’, aldus een dolblije Peppelenbos. ‘Ik hoop wel dat dit geen vervolg krijgt, want de Bib is precies wat we willen, betaalbaar zonder al die sterren eromheen.’ Lees meer: http://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2013/11/bistrot-neuf-compleet-overdonderd-door-bib-gourmand-10168586


    helloamsterdam

    Bistrot Neuf recently won best French restaurant in Netherlands. They also have a Bib Gourmand from Michelin Guide. Opened in 2009, it was born from a love of traditional French Food and Wine. Neuf has more than 40 wines by the glass (from Chabrol their sister wine store and neighbor). They’re open from noon to 11pm, if you get a mid-day hunger they’re happy to serve you. Great place to find Amsterdam locals. Lees meer: https://www.helloamsterdam.com/restaurants/bistrot-neuf/


    Bartsboekje

    Euh ja, of ‘Zomerfair’ nu de juiste titel is met de weerverwachtingen in het vooruitzicht (regen, regen en nog meer regen) weten we niet. Hoewel het aan de andere kant een goed idee is om de zomer nog één keertje te faken tijdens Zomerfair Haarlemmerstraat 2017. Want als het met bakken uit de hemel komt, dat duik je toch gewoon Bistrot Neuf naar binnen? Daar is het namelijk feest (Bistro Neuf is een klassieker en je vind ons er geregeld, zeker ook dankzij de buren (het zijn dezelfde eigenaren) van Chabrol Wines, maar ik dwaal af). Lees meer: http://www.bartsboekje.com/zomerfair-haarlemmerstraat-bistrot-neuf-amsterdam/