Reservation
Bistrot Neuf Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam 0031 (0) 20 400 32 10

MenuNoël

Kerstmenu 5-gangen 55,00

U ontvangt het menu kant en klaar thuis. Met duidelijke instructies zet u binnen 5 minuten de heerlijke gerechten op tafel en kunt u zelf ook optimaal genieten van de avond. Een kind kan de was doen!

Omdat wij u niet persoonlijk kunnen verzorgen, bieden wij graag aan het menu kosteloos bij u thuis te bezorgen op de kerstdagen. Van donderdag 24 t/m zondag 27 december plannen wij u graag in op onze route als extra service.

Let op: U kunt bestellen tot en met dinsdag 21 december.

Maak een keuze uit de volgende gerechten:

Gang 1

Marbre van eendelever en runderrookvlees met Pedro Ximenéz vinaigrette
Marbré of Duck liver and smoked beef with Pedro Ximenez vinaigrette
Terrine van grietfilet, spinazie, wortel en Vadouvan mayonaise 
Terrine of brill, spinach, carrot with Vadouvan mayonnaise
Terrine van rode linzen, tofu, koningsboleet met tomatensalsa (V)
Terrine of red lentils, tofu, king boletus with tomato salsa (V)

Gang 2

Ossenstaart consommé, profiterolles en fijne groenten
Consommé of oxtail, profiterolles and fine vegatables
Romige bloemkoolsoep met verse wintertruffel (V)
Creamy cauliflower soup with fresh winter truffle (V)

Gang 3

Vidée met ragoût van kalfswang en zwezerik
Vidée with ragoût of veal cheek and sweetbread 
Vidée met ragoût van schaal- en schelpdieren
Vidée with ragoût of shellfish 
Vidée met ragoût van paddenstoelen en dragon (V)
Vidée with ragoût of mushrooms and tarragon (V)

Gang 4

*Alle hoofdgerechten worden geserveerd met knolselderij-aardappel gratin en crudité
Gevulde kwartel met gevogelte farce en morilles jus
Stuffed quail with a gravy of morels
Tarbotine met witte wijnsaus
Turbotin with white wine sauce
In zout gepofte knolselder gevuld met parelgort, biet, asperge, Reblochon en macadamia (V)
Celeriac roasted in salt crust, barley, beet, asperges, Reblochon and macadamian (V)

Gang 5

Dessert Tartelette praliné ganache en stoofpeer 
Christmas Tartelette Dessert with praline ganache en traditional cooking peer 
Uit te breiden met: Assortiment Franse kazen 4 soorten, vijgenbrood en Madeira gelei 
Platter with 4 French cheeses, fig bread and Madeiran jelly 

U ontvangt het menu kant en klaar thuis. Met duidelijke instructies zet u binnen 5 minuten de heerlijke gerechten op tafel en kunt u zelf ook optimaal genieten van de avond. Een kind kan de was doen!

Omdat wij u niet persoonlijk kunnen verzorgen, bieden wij graag aan het menu kosteloos bij u thuis te bezorgen op de kerstdagen. Van donderdag 24 t/m zondag 27 december plannen wij u graag in op onze route als extra service.

Let op: U kunt bestellen tot en met uiterlijk dinsdag 21 december.

Wijnadvies bij Gang 1

Domaine Michel, Viré-Clesse “Quintaine” 2016 Bourgogne (Chardonnay) €23,5
Een rijke, volle Chardonnay zonder houtrijping met een zwoele tropische tint in een zacht jasje. Een mooie rijpe afdronk met tonen van toast en vanille.
Weingut Wittman “Ansgar – Clüsserath” 2019 Moezel (Pinot Blanc) €18,5
Een frisse, aromatische Pinot Blanc. Vol van smaak met tonen van wit fruit, bloemen en sterke mineraliteit. 
Weingut Wittman Riesling “Trocken” 2019 Rheinessen (Riesling) €21
Een prachtige, rijpe Riesling met een kruidige mineraliteit. Strakke zuren met levendig fruit.

Wijnadvies bij Gang 2

Marc Kreydenweiss “Lerchenberg” 2018 Alsace (Pinot Gris)  €23,5
Krachtig, rijpe en oxidatieve stijl. Prachtige mineralen, mooie zuren en subtiel restzoetje
Tenuta San Pietro “Gavi” 2019 Italië (Cortese)  €18,5
Frisse, elegante Noord-Italiaan met zonnig fruit, subtiele kruidigheid en mooie mineralen

Wijnadvies bij Gang 3

Catherine et Pierre Breton “Les Beaux Monts” 2018 Chinon (Cabernet Franc) €21
Gespierde maar soepele Cabernet Franc met wild rood fruit en diepe aardse tonen
Pazo Señorans “Albariño” 2018 Riax Baixas (Albariño)
Jong en fris met veel wit fruit en zwoele ziltige tonen
Domaine Larue “Bourgogne Rouge” 2018 Bourgogne (Pinot Noir) 24,5
Een mooie, soepele Pinot Noir met lichte kruidige aardsheid, rood fruit en mooie rijpe zuren

Wijnadvies bij Gang 4

Castello Della Paneretta “Chianti Classico” 2016 Toscane (Sangiovese) 20
Soepele doch geconcentreerde Chianti vol zwoel zomer fruit als warme kersen en wilde bessen
Telmo Rodriquez “Branco De Santa Cruz” 2015 Valdeorras (Godello) 29,5
Romige, volle tonen van amandel en rijp wit zomer fruit. Fantastische afdronk met mooie ziltige tonen.
Domaine Du Facteur ” Le Facteur Su’l Velo” Vouvray (Chenin Blanc) €19,5
Karaktervolle Chenin Blanc met fijne zuren en groene appels, vol frisheid en wat kazig in de neus.

Wijnadvies bij Dessert

Telmo Rodriquez “MR” 2018 Malaga (Moscatel) 375ml 21,5
Lychee, mooie honingtonen met een subtiel fris zuurtje