Reservation
Bistrot Neuf Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam 0031 (0) 20 400 32 10

Menud’Amour

Complete Valentijnsbox voor maar €99 (uitverkocht)

Met ons keuzemenu d’Amour zet u binnen een handomdraai een 4-gangen menu op tafel, zodat u volop kunt genieten van de gerechten en van elkaar! Voor €99 stelt uw allebei uw eigen 4-gangen diner samen en maakt u een keuze uit een fijne, licht tropische Chardonnay uit de Bourgogne of een mooie rode Cotes du Rhone. De wijnen hebben wij speciaal voor u geselecteerd om de smaken van het menu prachtig aan te vullen. Let’s make it a romantic night to remember!

De menukaart, bereidingswijze, muzikale begeleiding en een mooie begeleidende wijn naar keuze krijgt u erbij! Het menu is ook los te bestellen in de webshop.

Stel uw eigen Valentijnsdiner samen en maak uw keuze uit de volgende gerechten:

Voorgerecht Gang 1

Tartaar van koud gerookte zalm, gemarineerd in rode biet met gepocheerd ei, getoast brioche en bieslook mayonaise
Tartaar of cold smoked salmon marinaded in red beet with poached egg, toasted brioche and chives mayonnaise
Tartaar van kastanje champignons, blauwe kaas creme, gepocheerde vijg, krokant van bladerdeeg en truffel en balsamico caramel (V)
Chestnut Mushrooms tartare, blue cheese cream, poached figs, crispy puff pastry and balsamic caramel (V)

Voorgerecht Gang 2

Topinamboersoep met eendenrilette en bladpeterselie
Topinamboersoep with duck rillette and flat-leaf parsley
Topinamboersoep soep met croûton oude kaas en truffel (V)
Jerusalem artichoke soup with old cheese crouton and truffle (V)

Hoofdgerecht Gang 3

Hertenstoof met rode kool, aardappelpuree en stoofpeer
Stew of venison with red cabbage, mashed potatoes and cooking pear
Gepofte bataat met linzenstoof en koningsboleet, groene asperges, zoetzure ui en geitenkaas (V)
Roasted sweet potato with lentil stew, king boletus, green asparagus, sweet and sour onion and goat cheese (V)

Nagerecht Gang 4

Profiterole gevuld met witte chocolade mousse en hazelnoot praliné gedipt in pure chocolade en amandelschaafsel
Profiteroles filled with white chocolate mousse and hazelnut praliné, dipped in dark chocolate and almond shavings
Uit te breiden met:
Selectie Franse kazen van De Kaaskamer met vijgencompôte and croûtons
Selection of France’ finest cheeses with fig compôte and croûtons

Wijnsuggestie Maak uw keuze

Domaine Tripoz “Macon-Loché” Bourgogne, 2019 (Chardonnay)

Net buiten Loché in de Maconnais, bevindt zich het domaine van Celine en Laurent Tripoz. Sinds 2001 werken zij volledig biodynamisch, zonder pesticiden of andere chemische toevoegingen. Zij geloven dat de enige manier om terroir ultiem te benutten via de natuurlijke weg is. De wijnen zijn helder en mineraal met tropische en romige tonen. De wijn gerijpt in roestvrijstalen vaten en heeft geen verdere invloeden van hout. Een pareltje uit de Bourgogne en een perfecte begeleider bij bijvoorbeeld de zalm. Genoeg kracht om uw romantische diner te begeleiden.

La Ferme du Mont “Première Côte” Côtes du Rhône AOC, 2018 (Grenache, Syrah, Mourvèdre)

De wijngaarden liggen op oost gelegen hellingen en behoren tot het dorp Courthézon, dat tegen Châteauneuf-du-Pape aanligt. Stephan Vedeau brengt heerlijk sappige wijnen, boordevol fruit zoals braam en blauwe bes met een elegante en een opmerkelijke frisheid.  De mooie kruidigheid gaat erg goed met niet al te zware wildgerechten.