Reservation
Bistrot Neuf Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam +31204003210

Menu Du Chef

Naast onze klassiekers, serveren wij een heerlijk Menu Du Chef. Seizoensgebonden specialiteiten met een moderne twist. Kies voor 3-, 4- of 5-gangen of bestel de gerechten à la carte (los). Het menu wordt 2 x in een seizoen gewisseld en mondeling toegelicht aan tafel. Wij kunnen altijd met alle dieetwensen rekening houden, mits deze een dag van tevoren aangegeven zijn. 

Entrée

Licht gepekelde zalm, zwarte knoflook, knoflookchips, geschaafde venkel, dashi-crème fraîche saus
Lightly cured salmon, black garlic, garlic chips, shaved fennel, dashi-crème fraîche sauce
 

Entremet

Halve kreeftenstaart met klauw , linzen, ingelegde bietjes, kreeften reductie, chorizo schuim
Half lobster tail with claw, lentils, pickled beets, lobster reduction, chorizo ​​foam
 

Plat-Principeaux

Eendenborst (55°) met gekruide honing lak, puree van rode kool, spitskool gekonfijt in eendenvet, pistache kruim en eendenjus

Duck breast (55°), spiced honey glazed, puree of red cabbage, pointed cabbage candied in duck fat, pistachio crumble, duck grave

Fromage

Assortiment Franse (en Nederlandse) kazen geserveerd met croutons, noten, druiven en huisgemaakte seizoenscompôte
Selection of French (and Dutch) cheeses served with croutons, nuts, grapes and homemade seasonal compote.
 

Dessert

Cremeux van chocola met een gelei van gember, lemoncurd, huisgemaakt yoghurt ijs met geconfijte gember en saffraan geserveerd met amandelbrunch 
Cremeux of chocolate with a ginger-jelly, homemade yoghurt icecream, lemoncurd, crunch of almond and confit ginger

Restaurants, restaurants Amsterdam, restaurant Amsterdam, restaurant, gezellige restaurants, cote de boeuf, Amsterdam restaurant, leuke restaurants Amsterdam, best restaurants Amsterdam, Gault Millau, romantische restaurants, Amsterdam restaurants, neuf, bouillabaisse, escargots, leukste restaurants Amsterdam, french restaurant, restaurants near me, steak tartare, Michelin bib gourmand restaurant Amsterdam, bistro Amsterdam, bib gourmand Amsterdam, meillieur restaurant Amsterdam, franse bistro Amsterdam, uit eten Amsterdam, top restaurants Amsterdam, trendy restaurants Amsterdam, goede restaurants Amsterdam, restaurant Amsterdam centre, restaurant Français Amsterdam, best french restaurant Amsterdam, menu du chef, chefs menu Amsterdam, menukaart, menu a la carte, Museumnacht, museumnacht amsterdam, nachtkeuken amsterdam, amsterdamse museumnacht, nacht van de museum, 4 november 2023, museumnacht amsterdam 2023, culturele avond, creatieve nacht, kunst en cultuur, amsterdam art night, cultuurnacht, kunstbeleving, museums amsterdam, musea amsterdam, avond uit in Amsterdam, restaurant Haarlemmerstraat, Frans restaurant Haarlemmerbuurt, Frans restaurant Jordaan, frans restaurant grachtengordel, cultuur snuiven amsterdam, van gogh museum, amsterdam museum, anne frank, anne frank huis, foam fotografiemuseum, haarlemmerdijk, rijks museum amsterdam, scheepsvaartmuseum amsterdam
Magret de Canard 🤎 Op 55° graden gegaarde Eendenborst met een heerlijke lak van honing en kruiden, geserveerd met puree van rode kool, geconfijte spitskool en een jus van een eend zelf. 

Begeleid hem met een mooi glas Grenache Noir van Jean-Philippe Padiè uit de Roussillon en de winter kan beginnen! 

#menuduchef #magretdecanard #eendenborst #grenachenoir #roussillion #bistrotneuf #cuisinefrançaise #fransrestaurant #restaurantamsterdam #restaurant #elkedagopen #jordaan #finewines #frenchplates #winelovers #haarlemmerbuurt #amsterdamfood #joiedevivre #treatyourself #goodfood

Magret de Canard 🤎 Op 55° graden gegaarde Eendenborst met een heerlijke lak van honing en kruiden, geserveerd met puree van rode kool, geconfijte spitskool en een jus van een eend zelf.

Begeleid hem met een mooi glas Grenache Noir van Jean-Philippe Padiè uit de Roussillon en de winter kan beginnen!

#menuduchef #magretdecanard #eendenborst #grenachenoir #roussillion #bistrotneuf #cuisinefrançaise #fransrestaurant #restaurantamsterdam #restaurant #elkedagopen #jordaan #finewines #frenchplates #winelovers #haarlemmerbuurt #amsterdamfood #joiedevivre #treatyourself #goodfood
...

48 2
📢 Le Beaujolais Nouveau est Arrivé! 📢

Het is de derde donderdag van november en alle wijnliefhebbers onder ons weten wat dat betekent: de Beaujolais Nouveau is er weer! 

De Beaujolais Nouveau is uniek omdat het zo snel na de oogst gedronken kan worden. Natuurlijk vaak een jonge fruitige eerste indruk, maar de kwaliteit van het huis en het jaar is al snel uit het glas te halen. 

We hebben een primeur van onze favoriet Christophe Pacalet openstaan én een mooie zachte variant van Domaine de Thulon. Kom je hem proeven?

📢 Le Beaujolais Nouveau est Arrivé! 📢

Het is de derde donderdag van november en alle wijnliefhebbers onder ons weten wat dat betekent: de Beaujolais Nouveau is er weer!

De Beaujolais Nouveau is uniek omdat het zo snel na de oogst gedronken kan worden. Natuurlijk vaak een jonge fruitige eerste indruk, maar de kwaliteit van het huis en het jaar is al snel uit het glas te halen.

We hebben een primeur van onze favoriet Christophe Pacalet openstaan én een mooie zachte variant van Domaine de Thulon. Kom je hem proeven?
...

30 0
You had me at Calvados 🍏

Wist je dat ze bij Herout al sinds 1946 heerlijke Franse appeldistillaten produceren van 25 verschillende lokale appelsoorten? En de oudste bomen zijn maar liefst 65 jaar oud zijn? Fris en mooie fruitige appel-aroma's en toch krachtig en rond: perfect om een diner mee af te sluiten 💚

#calvados #appeldistillaat #cider #vsop #heroutcalvados #normandy #normandycider #applecider #bistrotneuf #cuisinefrancaise #applecider #frenchrestaurantamsterdam #lunchamsterdam #dineramsterdam #cuisinefrancaise #joiedevivre #treatyourself

You had me at Calvados 🍏

Wist je dat ze bij Herout al sinds 1946 heerlijke Franse appeldistillaten produceren van 25 verschillende lokale appelsoorten? En de oudste bomen zijn maar liefst 65 jaar oud zijn? Fris en mooie fruitige appel-aroma`s en toch krachtig en rond: perfect om een diner mee af te sluiten 💚

#calvados #appeldistillaat #cider #vsop #heroutcalvados #normandy #normandycider #applecider #bistrotneuf #cuisinefrancaise #applecider #frenchrestaurantamsterdam #lunchamsterdam #dineramsterdam #cuisinefrancaise #joiedevivre #treatyourself
...

8 0
When life gives you Mondays, start with dessert 🍰

#dessert #dessertdujour #cremeux #chocolate #cuisinefrançaise #restaurant #amsterdam #restaurantamsterdam #elkedagopen #lunch #diner #uiteten #frenchplates #finewines #winelovers #haarlemmerbuurt #michelin #wijnbar #gaultmillau #frenchrestaurant #haarlemmerbuurt #jordaan

When life gives you Mondays, start with dessert 🍰

#dessert #dessertdujour #cremeux #chocolate #cuisinefrançaise #restaurant #amsterdam #restaurantamsterdam #elkedagopen #lunch #diner #uiteten #frenchplates #finewines #winelovers #haarlemmerbuurt #michelin #wijnbar #gaultmillau #frenchrestaurant #haarlemmerbuurt #jordaan
...

25 0
Vanaf 1 november zijn wij weer als vanouds 7 dagen per week vanaf 13:00 uur geopend. U kunt de hele middag binnenlopen voor koude- en warme gerechten: van een korte oester-pitstop tot een uitgebreid Menu Du Chef, en alles wat daar tussen in valt! 

Ga naar link in bio voor de menu- en wijnkaart of om meteen te reserveren 
🇫🇷

#bistrotneuf # elkedagopen #elkedaglunch #lunchamsterdam #warmelunch #latelunchamsterdam #cuisinefrançaise #restaurant #amsterdam #restaurantamsterdam #uiteten #frenchplates #finewines #winelovers #haarlemmerbuurt #michelin #wijnbar #gaultmillau #frenchrestaurant #haarlemmerbuurt #jordaan

Vanaf 1 november zijn wij weer als vanouds 7 dagen per week vanaf 13:00 uur geopend. U kunt de hele middag binnenlopen voor koude- en warme gerechten: van een korte oester-pitstop tot een uitgebreid Menu Du Chef, en alles wat daar tussen in valt!

Ga naar link in bio voor de menu- en wijnkaart of om meteen te reserveren
🇫🇷

#bistrotneuf # elkedagopen #elkedaglunch #lunchamsterdam #warmelunch #latelunchamsterdam #cuisinefrançaise #restaurant #amsterdam #restaurantamsterdam #uiteten #frenchplates #finewines #winelovers #haarlemmerbuurt #michelin #wijnbar #gaultmillau #frenchrestaurant #haarlemmerbuurt #jordaan
...

39 2
🎨Waar de stad haar deuren opengooit om liefhebbers onder te dompelen in kunst en cultuur, blijft onze toegewijde keukenbrigade tot in de late uurtjes staan om je te trakteren op heerlijke Franse lekkernijen! Onze keuken blijft open tot 2 uur ’s nachts en we onthullen een eigen expositie met meesterwerken van niemand minder dan Van Gogh himself. Deze unieke schilderijen schitteren alleen deze nacht in ons midden… Een unieke ervaring! 

Kom langs in de nacht van 4 november en laat je betoveren door de magie van de stad en de kunst in onze gezellige bistrot 🥖

#bistrotneuf #lanuitdesmusees #museumnacht #museumnachtamsterdam #amsterdammuseumnacht #artinamsterdam #nightatthemuseum #amsterdamartscene #museumnightdining #nightdining #amsterdammuseumnightbites #fransrestaurantamsterdam #wijnbar #wijnliefhebbers #kunstliefhebbers

🎨Waar de stad haar deuren opengooit om liefhebbers onder te dompelen in kunst en cultuur, blijft onze toegewijde keukenbrigade tot in de late uurtjes staan om je te trakteren op heerlijke Franse lekkernijen! Onze keuken blijft open tot 2 uur ’s nachts en we onthullen een eigen expositie met meesterwerken van niemand minder dan Van Gogh himself. Deze unieke schilderijen schitteren alleen deze nacht in ons midden… Een unieke ervaring!

Kom langs in de nacht van 4 november en laat je betoveren door de magie van de stad en de kunst in onze gezellige bistrot 🥖

#bistrotneuf #lanuitdesmusees #museumnacht #museumnachtamsterdam #amsterdammuseumnacht #artinamsterdam #nightatthemuseum #amsterdamartscene #museumnightdining #nightdining #amsterdammuseumnightbites #fransrestaurantamsterdam #wijnbar #wijnliefhebbers #kunstliefhebbers
...

24 4
✨️ Some serious sweet revolutions going on over here...

Cremeux van chocola, gelei van gember, lemoncurd en amandel crunch, afgetopt met huisgemaakt (!) yoghurt ijs, geconfijte gember en saffraan 💛

✨️ Some serious sweet revolutions going on over here...

Cremeux van chocola, gelei van gember, lemoncurd en amandel crunch, afgetopt met huisgemaakt (!) yoghurt ijs, geconfijte gember en saffraan 💛
...

40 4