Reservation
Bistrot Neuf Haarlemmerstraat 9, 1013 EH Amsterdam 0031 (0) 20 400 32 10

NeufTake Away


3-gangen menu 29,50

Maak een keuze uit de volgende gerechten (gerechten ook los te bestellen):

U ontvangt het menu kant en klaar thuis. U heeft nog 5 minuten werk, het hoeft namelijk alleen nog opgewarmd te worden! (de menukaart, bereidingswijze, muzikale begeleiding & wijnadvies krijgt u erbij)

Voorgerechten Les Entrées

Kippenlevermousse geserveerd met gekarameliseerde zilveruitjes, cornichons en Epi brood
Chickenliver mousse served with caramelised silver onions, cornichons and French bread
Bouillabaisse met rouille
Bouillabaisse (fish soup from Marseille) with rouille 
Carpaccio van gele biet, Reblochon, rode biet, hazelnoten en PX-vinaigrette
Thinly sliced yellow beetroots, red beetroot, Reblochon, hazelnuts and PX vinaigrette

Hoofdgerechten Les Plats

“Gentse waterzooi” met zalm, kabeljauw, gamba, bospeen, venkel, dille en bleekselderij
“Gentse Waterzooi” with salmon, codfish, prawns, carrots, fennel, dill and celery
Boeuf Bourguignon 
Traditional Beef stew 
Pastei met paddestoelen ragout en blad peterselie (vega)
Pastry with mushroom ragout and parsley leaf (vegetarian)

Les Desserts

Pure chocolademousse met seizoensfruit
Dark chocolate mousse with seasonal fruits
Assortiment Franse Kazen geserveerd met vijgen-amandelbrood en gelei van Madeira
French cheese platter served with fig/almond bread and Madeiran jelly

Extra’s Specialités

Oesters Fines de Claires n.3, Normandië 12 stuks
€20,00
Oysters Fines de Claires n.3, Normandy 12 pieces
Epi brood van Niemeyer met gezouten boter
€4,50
French bread with salted butter
Lucques olijven/olives
€4,50
Groene, knapperige, jonge olijven uit de Languedoc-Rousillon streek
Kaviaar “Asetro Amour” 50 gram
€100,00
Geserveerd met blini’s en creme fraiche
Huisgemaakte Limoncello
€15,00
Beugelfles 0,5l
Frans Borrel Plateau (voor 2 personen)
€35,00
Huisgemaakte paté, Charcuterie, Franse kazen en vers brood met gezouten boter

Wines Le Vins

Mousseux

 “Le Facteur” Vouvray Brut Nature – Fabien Brutout, Loire (Chenin Blanc) 2018
€20,00
Een heerlijke strakdroge chenin blanc in een oxidatieve stijl met tonen van honing, citrus, appel en amandelen.
“ Exilé” Rosé – Lise en Bertrand Jousset, Monthlouis-sur-Loir (Gamay)
€25,00
Gevaarlijke lekkere biologische rosé bubbel vol rood en fris fruit met een aangenaam bittertje toe.
Champagne Brut Nature – Christophne Mignon (Pinot Meunier)
€50,00
Biodynamische Champagne met tonen van fruit, witte bloemen en toast, afgemaakt met een subtiele kruidigheid en intense mineralen.

Blanc

“L’Echo” Vincent Roussely, Loire (Sauvignon blanc)
€20,00
Licht, citrus en groenige tonen met een subtiele romige rijpheid.
“L’Orée de La Berterie” Domaine de la roche bleue, Coteaux-du-Loir (Chenin Blanc)
€27,50
Biodynamische knaller van een Chenin. Rijk aan frisse en fruitige tonen met honing en vol met herfstachtige aroma’s zoals paddestoelen.
Macon Fuissé – Domaine Thibert-Miranda, Bourgogne (Chardonnay)
€25,00
Heerlijke soepele Mâcon met haar warme zomerfruit- en citrustonen. Lichte houtrijping,  met een mooi botertje.

Rouge

Fleurie – Christophe Pacalet, Bourgogne (Pinot Noir)
€25,00
Frisse, aardse wijn, vol rood en donker klein fruit. Mooie mineralen met op de achtergrond wat stoere leerachtige tonen.
“Les Creisses” Phillipe Chesnelong, Languedoc (Grenache, Syrah, Mourverdre, Carignan, Cinsault, Cab, Sauvignon)
€25,00
Een pareltje uit de Languedoc! Vol, fruitig, droog en toch soepel. Heerlijke kruidigheid maakt dit snoepje af.
“Le Versant” Mitjaville, Bordeaux 2018 (Merlot, Cab. Sauvignon, Cab. Franc)
€25,00

Vintage karakter met ruige tannines, donker fruit en diepe structuur. Jonge krachtpatser uit de Côtes de Castillon, naast St. Emilion.