Hoera, wij zijn gestegen in de Gault & Millau gids! Na vele jaren op de 13 punten te zijn blijven hangen, hebben we dit jaar de fijnproevers van Gault & Millau weten te verleiden met een vernieuwend Menu du Chef. We zijn dankbaar dat ons werk opgemerkt en beloond wordt en dat geeft ons nog meer motivatie om onszelf iedere dag weer uit te dagen het beste op tafel te zetten! Lees hieronder mooie woorden van de Gault & Millau:
“Goed onderbouwde bistrokeuken met een rijke overwegend Franse wijnkaart waaronder veel bio- en natuurwijnen. De bistro is smal en diep en we komen binnen via de keuken wat de honger nog aanscherpt. Licht gepekelde dorade smaakt fris en zuiver met eromheen saus met dille en ingelegde radijsjes. Steak tartaar is rijkelijk en perfect gedoseerd op smaak gebracht en verrijkt met smakelijke, vette cracker voorzien van een kwartel spiegeleitje. Piepkuiken is sappig en knapperig gebakken en heeft als garnituur zachte spinaziepuree met lavas en verder diverse structuren van maïs. Gerechten hebben aan spanning gewonnen en dat verdient een hogere score als aanmoediging.”
Gastonomiegids Gault & Millau
Gault & Millau is een Frans, onafhankelijk bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Net als Michelin, brengen zij ieder jaar een gids uit waar restaurants vakkundig beoordeeld worden op een schaal van 12 tot 20. Ook reikt Gault & Millau jaarlijks verschillende prijzen uit. Bijvoorbeeld Gault & Millau ‘Chef van het Jaar’, Gault & Millau ‘Sommelier van het Jaar’, Gault & Millau ‘Restaurant van het Jaar’ en Gault & Millau ‘Hotel van het Jaar’. Lees er meer over op https://www.gault-millau.nl/en/restaurants/bistrot-neuf-amsterdam
Naast de puntsgewijze beoordeling, is er ook een “Hartendief”-lijst. Deze restaurants worden beschreven als een restaurant waar zij na elk bezoek het liefst de volgende dag alweer zouden terugkeren. Bijvoorbeeld vanwege de bijzonder gezellige sfeer, de prachtige ambiance of de hartverwarmende gastvrijheid. Een echt lievelingsadres dus. Ook bij ons in het restaurant hebben we een wederom “verrassingsbezoek” ontvangen vanuit Gault & Millau. En ook wij zijn getest op kwaliteit, gastvrijheid en sfeer.
Bistrot Neuf als Hartendief in de Gault & Millau
Bistrot Neuf staat met heel veel trots in deze landelijke lijst als Hartendief. Wij zijn natuurlijk heel erg trots met deze waardering voor ons werk. Iedere dag weer zetten wij ons beste beentje voor om deze plek te blijven verdienen.
Ben je benieuwd geworden naar onze gerechten? Bekijk hier onze klassieke a la carte kaart en vergeet niet zelf te komen testen of wij ook jouw hart kunnen stelen!