Bistrot Neuf heeft zich in de twaalf jaar dat het bestaat ontwikkeld tot een van de betere Franse restaurants in de stad. Dat resulteerde in vermeldingen in de Michelingids en de concurrerende Gault Millau en dat is niet verwonderlijk: het […]
Bistrot Neuf heeft zich in de twaalf jaar dat het bestaat ontwikkeld tot een van de betere Franse restaurants in de stad. Dat resulteerde in vermeldingen in de Michelingids en de concurrerende Gault Millau en dat is niet verwonderlijk: het […]
Riesling & Pinot Weeks De Riesling Weeks zijn inmiddels de Riesling & Pinot Weeks geworden en daar is een goede reden voor. Riesling is zonder twijfel het uithangbord van Duitsland, maar wist je dat er meer Pinot druiven staan in […]
Ieder jaar is het voor veel chefs in Nederland ontzettend spannend. Krijgen ze die Michelin ster? Of nog spannender: behouden ze hem? Hoe is deze restaurantbeoordeling gids tot stand gekomen en hoe kom er je erin? Hoe wordt er gekeurd […]
Ze staat bekend als één van de meest gerespecteerde wijnmakers van Bordeaux. Een ondernemende, energieke perfectioniste die bijna 40 jaar lang haar geld verdiende in de krystalglasfabriek van haar ouders om het sinds 1985 in wijndomeinen te investeren. Wijndomeinen die […]
Eeuwenoude traditie in de jaren negentig ontdekt Al in het jaar 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de liefde. De oudste documentaties van Valentijnskaarten komen uit het jaar 1400 en zijn te zien in bijvoorbeeld het British […]
Het is de derde donderdag in november en dat betekent in de wijnwereld maar één ding: de Beaujolais Nouveau komt er weer aan! In september hingen de druifjes zich nog nietsvermoedend te vervelen op de heuvels van de Beaujolais en […]
Nieuwe maatregelen Het hele land op de schop, toenemende besmettingen, nieuwe maatregelen en een dringend advies om mondkapjes te dragen. We kunnen wel stellen dat we samen een historisch jaar beleven en we zullen moeten roeien met de riemen die […]
Domaine Marcel Deiss is opgericht in 1947. Na de tweede wereldoorlog keerde Marcel terug naar zijn geboortedorp Bergheim om midden in het hart van het Grand-Cru gebied het domaine Marcel Deiss op te richten. Wijnbouw zat overigens al langer in […]
Even kennis maken… De mossel is een eetbaar tweekleppig weekdier uit de zee. Het is een van de meest voorkomende diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In totaal wordt er zo’n 57 miljoen kilo mosselen gekweekt in Nederland, waarvan […]
Domaine Marc Kreydenweiss Een grote passie voor wijn, terroir en biodynamische landbouw. Op zoek naar de kern van het terroir met gedrevenheid, liefde en respect voor de natuur. De enige reden dat hij nog druiven aanplant, is om de evolutie […]
Geen producten in je winkelwagen.