Oesters eten bij Bistrot Neuf in Amsterdam De oester is een weekdier, dat in ondiepe wateren van de oceaan leeft. Ze behoren tot een van de oudste diersoorten op aarde; al 520 miljoen jaar geleden zijn de allereerste fossielen […]
Oesters eten bij Bistrot Neuf in Amsterdam De oester is een weekdier, dat in ondiepe wateren van de oceaan leeft. Ze behoren tot een van de oudste diersoorten op aarde; al 520 miljoen jaar geleden zijn de allereerste fossielen […]
De rekening alvast aanbetalen bij de reservering hadden we jaren terug niet kunnen bedenken. De zogeheten no-show gast, die wel degelijk “netjes” reserveert maar vervolgens (een stuk minder degelijk en netjes) niet komt opdagen. Het is de nachtmerrie van vele […]
Wat is een escargot? De escargot is een gekookte landslak en tevens de letterlijke vertaling van het woord slak naar het Frans. Oorspronkelijk een specialiteit uit de Franse keuken, en nog steeds in vele restaurants wereldwijd terug te vinden op […]
Ieder jaar wordt traditiegetrouw gevierd, dat de nieuwe jaargang Haring klaar is om geconsumeerd te worden! Slechts 6 weken in het jaar kan er op deze heerlijke Oudhollandse vette vis gevist worden en daar zijn we in Nederland dol op. […]
Voor de negende keer organiseren restauranteigenaren en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse wijn, de Riesling Weeks. Van 31 mei t/m 16 juni staat deze veelzijdige, heerlijke witte druif centraal in veel restaurants en wijnwinkels, en zo ook bij […]
Het wildseizoen is begonnen! En Bistrot Neuf kookt zoveel mogelijk met het seizoen mee en stiekem is de herfst toch wel ons favoriet. Zeg nou zelf, er gaat niks boven koken met volle, pure en natuurlijke producten. Wild vlees, hazelnoten, […]
De koud-gerookte zalm op het menu van Bistrot Neuf laat het hart van menig visliefhebber sneller kloppen. Het team van Bistrot Neuf gaat op pad naar rokerij Smeding om het geheim van de smid te ontdekken. Als onderdeel van […]
Bistrot Neuf doet mee aan het nieuwe programma The Chefs Line op 24Kitchen! In Australië al razend populair en nu ook in Nederland te zien. In dit culinaire spelprogramma nemen elke week thuiskoks het op tegen een professionele keukenbrigade van […]
Bistrot Neuf gekozen als lievelingsadres in Gault Millau! Gault Millau is een Frans, onafhankelijk bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Net als Michelin, brengen zij ieder jaar een gids uit waar restaurants vakkundig beoordeeld worden op een schaal van […]
Grootspraak Perswijn heeft de wijnkaart van Bistrot Neuf uitgeroepen tot absolute top. Met het hoogst haalbare – maar liefst 5 druiventrosjes – staan wij bovenaan in de lijst. Grootspraak is dé restaurantsgids voor de wijnliefhebber. Het is natuurlijk fijn om […]