Even kennis maken… De mossel is een eetbaar tweekleppig weekdier uit de zee. Het is een van de meest voorkomende diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In totaal wordt er zo’n 57 miljoen kilo mosselen gekweekt in Nederland, waarvan […]
Even kennis maken… De mossel is een eetbaar tweekleppig weekdier uit de zee. Het is een van de meest voorkomende diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In totaal wordt er zo’n 57 miljoen kilo mosselen gekweekt in Nederland, waarvan […]
Domaine Marc Kreydenweiss Een grote passie voor wijn, terroir en biodynamische landbouw. Op zoek naar de kern van het terroir met gedrevenheid, liefde en respect voor de natuur. De enige reden dat hij nog druiven aanplant, is om de evolutie […]
Het oogstseizoen gaat beginnen! Rijpe druiven op hun top, klaar om te evalueren in vloeibaar genot. Krommende harde werkers in de wijngaard met het sap langs hun armen en het zweet op hun rug. Een romantisch beeld, maar ondertussen lange […]
Plateau de Fruits de Mer bij Bistrot Neuf Waan je in een zalige zomer aan de Franse kust met een traditioneel plateau de Fruits de Mer! De zo typerende etagères vol heerlijke zeevruchten die het ultieme vakantiegevoel aanzwengelen gewoon bij […]
Bij ons in de Jordaan (Noord) Een kleine tour door onze prachtige buurt en waar beter te beginnen dan de meest authentieke wijk van Amsterdam, de Jordaan. Waar schoonheid en gezelligheid door de straten walst en de geschiedenis rondom de […]
Wat is Cognac? Cognac is een karaktervol wijndistillaat, altijd afkomstig uit de regio Cognac. De naam Cognac komt van het provincieplaatsje aan de rivier de Charente, ten noordwesten van Bordeaux. De wijn wordt dubbel gedistilleerd in Alambic Charantais ketels en […]
Oesters eten bij Bistrot Neuf in Amsterdam De oester is een weekdier, dat in ondiepe wateren van de oceaan leeft. Ze behoren tot een van de oudste diersoorten op aarde; al 520 miljoen jaar geleden zijn de allereerste fossielen […]
De rekening alvast aanbetalen bij de reservering hadden we jaren terug niet kunnen bedenken. De zogeheten no-show gast, die wel degelijk “netjes” reserveert maar vervolgens (een stuk minder degelijk en netjes) niet komt opdagen. Het is de nachtmerrie van vele […]
Wat is een escargot? De escargot is een gekookte landslak en tevens de letterlijke vertaling van het woord slak naar het Frans. Oorspronkelijk een specialiteit uit de Franse keuken, en nog steeds in vele restaurants wereldwijd terug te vinden op […]
Ieder jaar wordt traditiegetrouw gevierd, dat de nieuwe jaargang Haring klaar is om geconsumeerd te worden! Slechts 6 weken in het jaar kan er op deze heerlijke Oudhollandse vette vis gevist worden en daar zijn we in Nederland dol op. […]
Geen producten in de winkelwagen.